Styrke sine nettsider

Ukes info

God fredag alle sammen, etter ett par hektiske uker så er det på tide med en liten oppdatering fra oss inne på klubbkontoret. Det har vert variert aktivitet den siste tiden med både møte i OSA samarbeidskomite og tillitsvalgt konferanse og styremøter for å nevne noe.

Virksomhetsoverdragelse,
VOD fra oss til Odfjell og KCA skjedde også denne uka 1 Oktober gikk altså personellet fra Grane og Visund over til Odfjell og de ansatte på Njord over til KCA. Vi i klubben har bistått en del enkelt medlemmer med ulike problemstillinger knyttet til overgangen. Og vi har hatt en god dialog med fagforeningene i både KCA og Odfjell klubben for og sikre en sømløs overgang for våre medlemmer.

Visund og Grane gikk til Odfjell og Heidrun og Njord til KCA

Som nevnt tidligere så vann Archer kontrakten på Brage fra Odfjell, og der har vi også allerede denne uka hatt møte med bedriften og Odfjell samt fagforeningene i Odfjell for å drøfte denne overdragelsen fra dem til oss. Overdragelse av denne kontrakten skjer allerede i midten av desember så tidsfristen for og komme i gang med prosessen er allerede i gang.

Foto:Blueday/Okea – Archer vann kontrakten på Brage fra Desember 2024

Lønnsforhandling,
Nå er det aller meste av lønnsforhandlinger i boks, og de aller fleste ha mottatt lønnsbrev etter årets oppgjør og lønnssatsene for de som er individuelt avlønnede offshore har blitt justert og utestående beløp fra justeringsdato ble utbetalt ved sist lønning. Vi har fått en del henvendelser og undersøkt en del forhold. Og i noen helt enkelte tilfeller har det blitt oppdaget uoverensstemmelser som har blitt rettet opp i, men i det store og hele så har det stemt godt med den fremforhandlede enigheten.

For de landansatte har det tatt noe lengre tid og kombinert med at bedriften satte det som en målsetting og få ut lønnsbrevene før månedsskifte, kombinert med at den nødvendige oversikten av årets oppgjør ikke har blitt ferdigstilt og oversendt til oss. Så her har vi ikke fått muligheten til å kontrollere dette oppgjøret eller kunne komme med innspill, men vi har purret på og få oversendt listen. Og vil kontrollere de i god tid til neste lønnskjøring.

Andre møter og kurs,
Bortsett fra det så har vi fagforeningen sammen med vernetjenesten hatt flere møter den siste tiden med bedriften der vi har sett på ulike problemstillinger knyttet til den planlagte P&A kampanjen som er på trappene på SF.

I tillegg til dette har undertegnede vert i styremøte med NR Forum samarbeidskomite, samt andre interne møter den siste tiden. Flere fra bedriften og klubben deltok også på ett IE kurs om OSO ordningen (LOL for de på OSBA hos oss) denne uka.

En kan lese mer om OSO ordningene på OSO.as

Neste uke blir det høstferie over store deler av Vestlandet, men vi kommer stort sett til og jobbe som normalt, men da i all hovedsak på hjemmekontor for de alle fleste. Foreløpig er det planer for både AU møte, månedsmøte og møte i pensjonskompensasjons ordningen den kommende uken. Og med det så vil vi ønske dere alle en riktig god helg.